Sötét

OMG! Zé-féle vegán BRASSÓI 😮 

Feliratkozás
Megtekintés 26 E
94% 250 14

RECEPT: streetkitchen.hu/street-kitchen/vegan-brassoi/
Nyugi, Zé nem lett vega vagy vegán, de odafigyel arra, hogy változatosan kajáljon. Kövessétek a példáját, próbáljátok ki a vegán brassóit, ami legalább olyan szuper, mint a húsos verzió!
🌍 Még több recept: streetkitchen.hu
😎 Facebook: streetkitchenhu
🖼️ Instagram: streetkitchenhu
🎤 Spotify: goo.gl/vKduJV
😉 Webshop: skshop.hu/
🎙️ Podcast: streetkitchen.hu/category/podcast
📱 App: streetkitchen.hu/app
Intro: (0:00)
Szójakocka előkészítése: (0:41)
Fűszerezés: (1:46)
Krumpli kockázása: (2:42)
Krumplipirítás: (4:10)
Szójakockák pirítása: (4:53)
Szaft gyártása: (7:45)
Tálalás: (10:12)
Outro (11:01)

Közzététel:

 

2020.nov.18.

Megosztás:

Megosztás:

Letöltés:

Betöltés.....

Hozzáadás:

Kedvencek
Megnézendő videók
Megjegyzés 53   
Enikő Pusztai
,,Nagyon megszerettem a szóját'' ,,De elkezdtem figyelni arra, hogy a mértékeken változtassak egy kicsit, ez fenntarthatóbb, mindenkinek jobb'' ,,Nem jelenti azt, hogyha esetleg vegán brassóit csinálnátok, akkor utána soha nem készithetnétek húsos verzióban, csak érdemes ezt is kipróbálni'' Ez az!! Erre a hozzáállásra van szüksége a világnak! Köszönet! :) (és a receptért is :) )
ensomhet81
ensomhet81 18 napja
Biztos jó ez, de hol marad a zöldborsó? :p
Zsolt Gajdán
Zsolt Gajdán Hónapja
Vegán... az olyan, mint a guminő.
flyingtamas
flyingtamas 26 napja
Erőszakmentes 🙂
Lillylight07
Lillylight07 Hónapja
Hajrá még több vegán receptet! 🌱🌍💚
maria colbey
maria colbey Hónapja
Nagyon guszta....köszi szépen....
Zoltán Gulyás dr.
Annak, aki valamiért mégsem rajong a héjas krumpliért, nem ajánlom a mikrós módszert. Egyszerűen úgy rágyógyul a héj, hogy nem lehet utána leszedni, legfeljebb fél centis beltartalommal együtt lefaragni. Van erre valami szentencia? Egyebekben elkészítettem és nagyon ízlett. A nejemnek nem annyira.
Ildiko P
Ildiko P Hónapja
Én két kézzle sem főzök ilyen könnyedén,nem hogy kamerával a kezemben 💯
Klaudia Tetlák
Klaudia Tetlák Hónapja
A tálalásnál használt kék tányért hol szereztétek? Gyönyörű 😍
Patrícia Temmert
Patrícia Temmert 2 hónapja
Patrik Kurucz
Patrik Kurucz 2 hónapja
bárcsak mindenki ezt a szójakockát használná csak mondjuk minden hétfőn.
Zsolt Balogh
Zsolt Balogh Hónapja
@Jason Aki nem rajong a szójás ízért, az elkészítheti a szója szósz helyett pörkölt alappal is a szójakockát. A klasszikus dinsztelt hagymás, enyhén fűszerpaprikás alapot egy kevés fokhagymával ízesítve, majd ezzel hidratálni a szárított szójakockát.
Jason
Jason Hónapja
ha nem lenne az a kellemetlen szója íze akkor talán még tetszene is!
Enikő Semsey
Enikő Semsey 2 hónapja
a szójakockánál ki is nyomtam XD
Bálint Kulcsár
Bálint Kulcsár 2 hónapja
Mikrós krumpli, szója. Ez nem brassói! Lehet finom de ne nevezzük ezt annak amihez köze sincsen!
Norbert Bartucz
Norbert Bartucz 2 hónapja
Brutál jó lett :) Még több ilyen vegán alternatívát !
dvnultimate
dvnultimate 2 hónapja
🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ szojakockas szojaszoszos brassoi, az eredeti🤣. Csak ne hivjuk brassoinak, hanem szojas krumpis akarminek... borjupaprikas mikor lesz szojabol?
disobey
disobey 2 hónapja
A zöldborsó megint kimaradt. :D
Edina Jusztin
Edina Jusztin Hónapja
Nem mindenki szokott beletenni
sorbicsiable
sorbicsiable 2 hónapja
Nagyon tetszenek a vegán receptek, csak így tovább !
Rumli Báttya
Rumli Báttya 2 hónapja
Én tofuval szoktam csinálni
Róbert Hargas
Róbert Hargas 2 hónapja
Ez egyszerűen fantasztikus let zé. Elég király 👍
Kristóf Tóth
Kristóf Tóth 2 hónapja
A legnagyobb aldozat itt a Zé, ugyanis tuti nem jokedvebol csinalja ezeket a vegan borzalmakat, hanem mert par veresszaju vegan tinilany balhezik ha nincsenek vegan receptek. A szakmaisagot mindenesetre ertekeljuk es veled vagyunk Zé ezekben a sotet vegan idokben❤️😟😂
Kristóf Tóth
Kristóf Tóth Hónapja
@Valamikor Valaki Szia, en meg Kristof
Ádám Holler
Ádám Holler 2 hónapja
😂
Ádám Holler
Ádám Holler 2 hónapja
😂
Kevin Koroknay
Kevin Koroknay 2 hónapja
Az kérem hússal jobb!
Kolos Jojart
Kolos Jojart 2 hónapja
Ez nem Brassói csalódtam
HChef Rhholaan
HChef Rhholaan 2 hónapja
Az a baj, hogy egyik dolog sincs a másik nélkül! Nem fogsz tudni vegánul étkezni, ha nincs olyan haszonállat (hangsúlyozom haszonállat), ami megtermeli neked a vegán étkezéshez szükséges trágyát. Mert ugye arra megy ki a dolog h megvédd szegény teheneket, meg csirkéket, stb...(kis rész aki pl köszvény miatt nem ehet húst), de ha mindenki, vagy a nagy többség vegán lesz, akkor ezek az állatok haszontalanok lesznek, senkinek nem fognak kelleni és bizony ki is halhatnak. Akkor meg megy a vegyszer a földbe....nem tudom az mitől egészségesebb és környezetkímélőbb. Másrészt viszont én személy szerint kurvára bírom a szóját minden formában, szósz vagy tofu stb....! Szóval ebben is valami egészséges egyensúlyt kellene találni!
flyingtamas
flyingtamas 26 napja
@Andrea Szekeres ??? De szukseges az allat halala azokhoz is. A tejipar kizsakmanyolasarol nem is beszelve lol
flyingtamas
flyingtamas 26 napja
Van tragya alternativa is. Amugy az a tragya sulyosan szennyező metannal amirol te beszelsz. Az allatok pedig nem fognak kihalni 😒mondjuk nem tudom hogy te elnel e amikor az eleted 50-edet toltheted csak el azt is bezarva.
Aryan Pride88
Aryan Pride88 Hónapja
@Valamikor Valaki 500ftbol lehet kesziteni egeszseges buzahust, buzasiker kell hozza es viz:) joval olcsobb mint akarmilyen allatieredetu hus.
Andrea Szekeres
Andrea Szekeres 2 hónapja
Aki elvi okokból nem eszik húst, az a tojást, a tejet simán fogyaszthatja. Mivel azokhoz nem szükséges az állatok halála. Emellett van, aki arra is odafigyel, hogy ezek milyen tartásból származnak. Így ezek az állatok nem haszontalanok, hanem másként hasznosak. Van ilyen ismerősöm, aki így étkezik. Azt hiszem, lakto-ovo vegetáriánusnak hívják, de ezt a sok irányzatot én már nem tudom követni :)
HChef Rhholaan
HChef Rhholaan 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó jogos, ezért most megyek és bánatomban beverek egy tányér csülkös babfőzeléket
Tibor köszi
Tibor köszi 2 hónapja
Így még nem készítettem brassóit, de biztos finom mert nagyon guszta. Én a krumplit vízben fözőm, mert nem vagyok oda mikrosütöért. Azt is el mondom hogy miért. Vannak biztonságos mikrosütök amik le vannak védve, de azok drágább készülékek. Ám vannak amik át alakítják az anyag szerkezetét károsak az egészségre. Ezt szerettem volna el mondani. Ettől függetlenül a szójakóckával készült Brassói finom. Én még így nem készítettem, de el készítem mert guszta nagyon!
disobey
disobey 2 hónapja
Az összes mikró azonos módon működik. A mikrohullám mozgásba hozza a vízrészecskéket, ami által hő keletkezik. Nincs kevésbé káros mikró. Én egyébként se hiszem, hogy a mikró káros lenne.
Richard Takács
Richard Takács 2 hónapja
A szója és a fenntarthatóság kicsit távol áll egymástól, tekintve, hogy a szója előállítása arányaiban sokkal nagyobb környezeti terhelést hoz magával, mint a hústermelés 🤔
Gábor Szadai
Gábor Szadai 2 hónapja
Olvass, tanulj, művelődj...
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
Vannak kifejezetten környezetkímélő módon előállított szóják is. Picit drágábbak, de a minőség is teljesen más.
Milánkovits Martina
@Lili Erdei pontosan, Lili. Az emberi szója fogyasztás annyira csekély, hogy igazából nem az terheli meg a környezetet.
Lili Erdei
Lili Erdei 2 hónapja
Így van, az állat amit te megeszel több kiló szóját evett életében, míg ebben a kis szójakockában pár deka szója van. Szóval ha húst eszel sokkal több szóját eszel közvetetten, ráadásul az állat takarmányának termőföldje, öntöző vize, az állat által megivott víz, és a földterület amin az állat élt IS terheli a környezetet.
Gergő Ollé
Gergő Ollé 2 hónapja
Szója jelentős részét állatok eszik meg. Valóban nem a legbarátságosabb a szója, de a húsipar talán a legnagyobb "ellenség" a környezet szempontjából.
Koppány Pálfalvi
Koppány Pálfalvi 2 hónapja
Én nem vagyok vegán de nem zavar hogyha valaki az viszont az zavar hogyha egy olyan ételt vegánosít valaki aminek az a lényege hogy legyen benne hús mégpedig majdnem annyi mint a krumpli de hátha valakinek ez kell legyen
Gábor Szadai
Gábor Szadai 2 hónapja
Téged ez zavar? Irigylem a problemáidat...
Lili Erdei
Lili Erdei 2 hónapja
A vegánok nagyon nagy része szereti a hús ízét, de nem akar állatok halála által finom ízeket enni, ezért szimplán megcsinálja növényekből.
Ádám Holler
Ádám Holler 2 hónapja
Legyél őszinte saját magadhoz.. ezt nem Te fogod megenni..
Ádám Holler
Ádám Holler 2 hónapja
Ez nagyon ellentmondásos, hogy ha valaki vegán, miért szeretne olyan ételt élvezni, ami húsból, sajtból, és egyéb hasonló összetevőből készült.. Teljesen paradoxon...
Ádám Holler
Ádám Holler Hónapja
@Valamikor Valaki Személyeskedünk? Nem szokásom,de azért na.. Valószínűleg neked van ennyi képzettséged, és ezért itt, ilyen módon próbálsz kompenzálni, itt adod ki a fájdalmad.. Sebaj, azért mert a véleményem leírtam, én még nem leszek mindent tudó, személyeskedő fotelharcos, mint te... 😉😀
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
Az az ellentmondásos, hogy ki van írva, hogy nem nektek való a videó, mert vegán recept lesz, erre idejössz valami homályos indokkal kötekedni. Amúgy meg a textúra és az íz ugyanúgy élvezhető egy húsmentesen étkezőnek is, aki fenntarthatóan szeretne táplálkozni, van szervi bajok miatt nem ehet húst.
knittedkite
knittedkite 2 hónapja
Egyaltalan nem az, hiszen az emberek nagy resze nem azert vegan, mert nem szereti a hust, hanem etikai, egeszsegugyi, kornyezetvedelmi, stb. okokbol.
Milánkovits Martina
Akinek meg nem tetszik, annak nem kötelező néznie. Én nagyon örülök, hogy vannak növényi alapú receptek a csatornán, és nem megyek húsos videók alá hőbörögni. Tényleg nincs jobb dolgotok?
egykilenckilenchet
@Valamikor Valaki cry more
Gábor Szadai
Gábor Szadai Hónapja
@egykilenckilenchet Akkor menjél ki a természetbe, és kapd el a zebrát, aztán edd meg nyersen. Abban mi a természetes, h bevágod magad az autóba, és a szupermarketben megvásárolod a fóliába csomagolt húst, aztán megsütöd, megfűszerezed? A természetben nem így megy. Az oroszlán nem süt, nem fűszerez, nem tenyészt állatot. Meg hát az állatok olykor megeszik saját kölküket. Akkor gondolom te is megeszed a saját gyerekedet, merthát a természetben így a normális, ugye? Meg úgy üdvözlik egymást, hogy körbeszagolják egymás s@ggét. Gondolom, ti is így tesztek a munkahelyen, merthát a természetben így a normális...
egykilenckilenchet
@Gábor Szadai Csak szerinted van probléma azzal hogy egy állatot valaki megöl és elfogyaszt, ez a természetben minden fajnál normális, csak a te elborult elmédben nem.
Gábor Szadai
Gábor Szadai 2 hónapja
@Ádám Holler Akkor egyértelmű, mi lakozik a szívedben....
Ádám Holler
Ádám Holler 2 hónapja
@egykilenckilenchet Ismét a szívemből szóltál 😉
t 11
t 11 2 hónapja
nem vegankent mondom, hogy az orszag szegyenletes szellemi allapotat tokeletesen tukrozi ez a rengeteg ostobenko, konzervativ, korlatolt hozzaszolas. halmozottan hatranyos helyzetu emberektol persze nem elvarhato, hogy felfogjanak olyan szempontokat, mint hogy van, aki nem akar allatokat enni vagy olyan meg elvontabb huncutsagok, mint okologikus szemlelet, csak hat ha valaki buta, mint a tok, akkor talan illenek csondben maradni
Nagy László
Nagy László 2 hónapja
Nekem meg megtanították, hogy kell ékezeteket írni a Magyar nyelvben. Nyugi csak viccnek szántam ! 😟😂
Kovács Noémi
Kovács Noémi 2 hónapja
köszi az újabb vegán receptet! :)
Zsófia Fülöp
Zsófia Fülöp 2 hónapja
Szója kockát érdemes ennél jobban előfűszerezni a forró vízben. Ketchup, pirospaprika, leveskocka stb.. És forró vízben is kell neki 1 óra mire szépen megszívja magát, jobb lesz az állaga. Amúgy én is hasonlóan szoktam csinálni. Üdv egy vega 😄
Lillylight07
Lillylight07 Hónapja
Én előtte folyó vízben mindig kimosom, vegetás, borsos, szójaszószos vízben áztatom, vagy felfőzöm ha nincs időm.
Ádám Megyesi
Ádám Megyesi 2 hónapja
Vegán brassói... 😳
Milánkovits Martina
Én ezt tuti, hogy meg fogom csinálni nagy kedvenc 😋
Anasztázia Lukács
Zé 4 embernek kb mekkora mennyiség, kell mindenből ?
Anasztázia Lukács
Köszönöm szépen Alex
Alex Flórek
Alex Flórek 2 hónapja
leírásban van egy link a receptről, az sk oldala lehet állítani, hogy hány emberre számolja a mennyiségeket.
Tamás Szigeti
Tamás Szigeti 2 hónapja
Ha annyira jó a vegán kaja, miért kell húst utánozni? Ez tényleg egy nagy minusz...
Ádám Holler
Ádám Holler Hónapja
@Valamikor Valaki Menjél, igyál egy kis szójatejet, és gondold át az életed közben 😀
Andrea Szekeres
Andrea Szekeres 2 hónapja
Nem a hús ízét utánozza, hanem egy elkészítési módot. Ha nem az lenne odaírva, hogy brassói, hanem hogy szójakocka fokhagymásan, olajban sütve, sült burgonyával és petrezselyemmel tálalva, az ugyanez lenne, csak így egyszerűbb :) Így mindenki tudja, hogy mi lesz az elkészítési módja kb. És Zé el is mondja a végén, hogy nem ugyanolyan az íze, de nagyon finom.
zaki
zaki 2 hónapja
@Tamás Szigeti Mindenevő fogazata van, gumós zápfoggal. :) Vagyis eszik könnyen emészthető növényi részeket/terméseket/álterméseket, rovarokat, halat, tojást és kisebb testű szárnyasokat/emlősöket. Biológia óra vége.
Lili Erdei
Lili Erdei 2 hónapja
@Tamás Szigeti az embernek gumós fogazata van, ami a mindenevő életmódra utal, a mindenevő állatok pedig nagyrészben növényeket, gyümölcsöket esznek, emellett rovarokat, nem pedig emlős állatokat, szárnyasokat és egyéb nagytestű állatokat, ráadásul teljesen hőkezelve... :) A húsevő, ragadozó állatok bélcsatornája sokkal rövidebb, mivel az emésztőrendszerben elkezd bomlani, rohadni a hús, míg a növényevő allatok bélcsatornája a test hosszának kb. 3x-osa, ahogy az emberé is :) egyéb kérdés?
Tamás Szigeti
Tamás Szigeti 2 hónapja
@Lili Erdei akkor egy kis biológia óra: milyen fogazata van az embernek?
Csub92
Csub92 2 hónapja
Brassói borsó nélkül? :O Üdv Debrecenből :D
Dóra Matskássy
Dóra Matskássy 2 hónapja
Mióta? Borsó? Sült szalcsi
thomyakadjlife
thomyakadjlife 2 hónapja
Szigorúan nélküle 😂😁
Sarolta Szász
Sarolta Szász 2 hónapja
Jol nez ki, toljad Zé a vegan kajakat
MrKulikari
MrKulikari 2 hónapja
Hol lehet szójakockát venni? Kipróbálnám
Nító Inkog
Nító Inkog 2 hónapja
@MrKulikari kedves egészségedre!😀
MrKulikari
MrKulikari 2 hónapja
Na srácok, köszi a tippeket. Kipróbáltam, és brutál jó. Így a brassóiban fel sem tűnik, hogy nem húst eszem. Bátran kell fűszerezni és jól lepirítani. :)
Nító Inkog
Nító Inkog 2 hónapja
Hozzátenném 10 dkg szója kitesz több mint fél kiló húst, mert megszívja magát.
Nító Inkog
Nító Inkog 2 hónapja
Én a sarki boltban is találtam. :) 200 Ft./10 dkg
Lilla Dósay
Lilla Dósay 2 hónapja
Akár bioboltokban is
TomY231
TomY231 2 hónapja
Ez a brassoi gyalazasa hanyingerem van a vegaktol 🤢
TomY231
TomY231 Hónapja
@Valamikor Valaki menyé mán innen te senki
Ádám Holler
Ádám Holler Hónapja
@Valamikor Valaki Na már megint a személyeskedés, ha valakinek diplomája van, akkor nem lehet ezen a véleményen? Ugyan már... Ez sokat elárul a te iskolázatlanságodról... 😉
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
Nekem az ilyen emberektől és a korlátoltságuktól van hányingerem. Arról nem is beszélve, hogy milyen ocsmányul tudtok megnyilvánulni..
thomyakadjlife
thomyakadjlife 2 hónapja
@Ádám Holler Tényleg ennyire nehéz a felfogásotok? Szereti a hús ízét, de védi a környezetet, az állatokat (pl. a marhák tartása az egyik legkomolyabb metán kibocsátást okozza), legtöbbször olyan körülmények vannak a állattenyésztőknél, meg higiéniás állapotok, hogy sokan nem ennék meg ha tudnák.... A hús finom, ezért nyilván szeretnek ahhoz hasonlót készíteni... Csak húst ennél? No para te dolgod, de miért fáj ha valaki nem eszi??? Max. több jut neked 😂😁😋 Eleve ételről (ami amúgy láthatóan igényesen van elkészítve) véleményt mondani, úgy, hogy nem kóstoltad még meg, elég nagy butaság, honnan tudjuk, hogy nem finom? Amúgy meg nem muszáj mindig húst enni, egészséges is beiktatni 1-2 hetente egy húsmentes napot, és Akkor lehet ilyesmiket csinálni... Üdv. Egy elkötelezett húsevő 😂
Ádám Holler
Ádám Holler 2 hónapja
Nekem is, főleg attól, hogy ha ők nem akarnak húst enni (meg sok minden mást), akkor mégis miért szeretnék utánozni, és élvezni a hús és egyéb alapanyogok ízét? Valahogy nem áll össze a képlet..
Szabó Benedek
Szabó Benedek 2 hónapja
Végre újabb vegán recept! :D
Gabriella Eszterbauerné
Szaft nélkúl !! Brassói ??? Gyere vissza nagyon várunk !!!!???
Milánkovits Martina
Volt a végén szaft. :)
Gsm Brett
Gsm Brett 2 hónapja
Zé ez egy gyalázat a brassóival szemben !
Gsm Brett
Gsm Brett 2 hónapja
Zé a brassói egyszerű ?!ezerszer csináltam meg de senki nem tudta űberelni , csak jelzem pecsenyéről beszélünk imádlak de ez nagyon rossz, a burgonya a legjobb!
Gsm Brett
Gsm Brett 2 hónapja
TE Zé ezt a szójás agyrémet én a nyolcvanas években kezdtem, elkövettem mindet de ami szar az az is marad, de komolyan ezután mi is jön az alkoholmentes sör!?
Gsm Brett
Gsm Brett Hónapja
@Valamikor Valaki Valamikor valaki beleszol abba amihez valamikor valaki már válaszolt valakinek semmi köze hogy valamikor és most se ért hozzá hiába valaki a senki!
Gsm Brett
Gsm Brett 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó Te kis szerencsétlen én nem étterembe megyek a párommal ha jót akarok enni mint te, hanem megfőzöm otthon neki a kedvencét, de szerintem zárjuk is le a vitát szellemi párbajt fegyvertelenek ellen nem vívok szöszi !
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
@Gsm Brett Ezz el is árultad, mi az ugazi frusztrációd :) Csak szólok, hogy szexistának lenni nem menő. Anyukád biztosan értékeli a humorodat. Meg gondolom a nem létező nőid is. A hozzád hasonlók szokták egyedül végezni egy panellakásban megpenészedve.
Gsm Brett
Gsm Brett 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó Érdekes nekem is de egy nő akkor főz jól ha egy lakatlan szigeten magára főz LOL
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
@Gsm Brett Mi a szakmád? A kötekedés? Mellesleg szakács és cukrász is vagyok, tehát kicsit besültél. Szóval: mire volt jó, hogy idekattintottál? Tudtad, hogy nem fog tetszeni, már a címe is elárulja. Akkor mire is jó, hogy idehánytál egy ilyen kommentet? Semmire.
medway
medway 2 hónapja
Ezt mikróban is el lehet készíteni ? :)
László Földes
László Földes 2 hónapja
Biztos finom de szerintem hús nélkül nem Brassói a Brassói.
flyingtamas
flyingtamas 26 napja
Igen finom 😅es senkit nem kelett erte kinozni.
Attila Dancs
Attila Dancs 2 hónapja
🤮🤮🤮
Márton István
Márton István 2 hónapja
Zé mester egyik kézzel videózgat másik kézzel lefőz mindenkit. 😂😂
demivelhogy
demivelhogy 2 hónapja
De hol a maszk?
Kevin Simon-Jójárt
3:25 A rajta hagyott héjtól jó ropogós lesz a krumpli! Úgy a legjobb!
Rakonczai Róbert
Rakonczai Róbert 2 hónapja
Vegán brassói? Fából vaskarika. Elkapcsoltam. (bocs)
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
@egykilenckilenchet Miért, az kit érdekel, hogy Rakonczai Robi elkattintott innen, mert nem tetszik neki a vega recept? Egyáltalán nem értem az ilyen embert és próbálok rájönni a gondolkodásmódjára. Nekem ennyiből releváns, ugyanis szeretném jobban megismerni az emberi természetet és pszichológiát.
egykilenckilenchet
egykilenckilenchet 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó Ez mind kit érdekel hogy te vagy bárki mit eszik? Miért kell ezen hokizni?
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
@egykilenckilenchet engem nem sért és nem is ebből áll a vegák személyisége... Ettől ők ugyanolyan emberek, csak máshogy étkeznek. Én eszem husit mértékkel, mert semmi kedvem nincs érelmeszesedést kapni időnek előtte. De ez a tipikus magyar mentalitás, hogy csak az a kaja, amiben hús van és minden más az szar, jogosan csípi az ember szemét.
egykilenckilenchet
egykilenckilenchet 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó hogy lehet ilyen sértettnek lenni? miért kell abból állnia a személyiségednek hogy nem eszel húst?
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
Osztakkor mi van, hogy elkapcsoltál? Nem is neked való már a cím alpján sem, akkor miért kattintasz rá? Azért, hogy idekommentelhess?
Réka Kánási
Réka Kánási 2 hónapja
Operator?😂
Marcel Dávid Boros
Egyedül lehet csak forgatni?
Gabor Füle
Gabor Füle 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó No kérem! Ez egy korrekt hozzászólás! Igaz ami igaz! Köszönöm szépen a hozzászólásait! További szép napot kívánok és jó egészséget!
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
@Gabor Füle Szintén szakács vagyok, plusz cukrász, illetve a családomban még jó néhányan. Ez is a brassói családjába tartozik, csak, mint írtam, ez egy "inspirálta" étel. Mint az epres tiramisu. Az is az eperfagylalt inspirálta tiramisudesszertek családjába tartozik. A borsós brassói viszont tájjellegű étel, mint a szegedi vagy bajai halászlék. Amúgy tényleg finom cucc :) nem telít el olyan gyorsan, de sokkal tovább tart, mint a húsos változat. Lassabban szívódik fel.
Gabor Füle
Gabor Füle 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó A brassói mindíg egy örök vita marad a szakmában! Én is szakács vagyok, tehát én is tudom miről beszélek! Maradjunk annyiban, biztos finom, de ez nem brassói! 🙂
Éva Andrea Baloghné Mihálykó
@Gabor Füle Nézze, leírtam, hogy mi miatt hívják annak. Egyébként pedig az "inspirálta" nevű kaják csoportjába tartozik ez is. Semmi szentségtörés nem történt. Ezen felül szakács az úriember, tehát csak tudja, hogy mit csinál.
Gabor Füle
Gabor Füle 2 hónapja
@Éva Andrea Baloghné Mihálykó Redben! Amit az SK feltett, mint brassói azzal semmi gondom nem volt, de ez nem az! A képzettséget illetően meg nem tudja ön, hogy nekem mi is van! Szép napot kívánok!
Pápay Kata
Pápay Kata 2 hónapja
Aaaa végére
Következő
Péntek van (feat. G.W.M.)
3:32
Megtekintés 164 E
Vegán mapo tofu Zétől
08:51
Megtekintés 50 E
Péntek van (feat. G.W.M.)
3:32
Megtekintés 164 E
VezetősVlog | 2021, JÖVÜNK!
22:04